Subota, 4 prosinca, 2021

‘Kad sam se učlanio u SDA, bilo je puno nepoštenih, sad ih pola ih nema’

Nemojte propustiti

– Moguće je da pojedinci urade nešto, a da im nije rečeno! KCUS ima 75 respiratora, 63 aparata koji služe kao respiratori, u funkciji su – to nam je dovoljno – kazao je Zahiragić.

Haris Zahiragić, najmlađi član Predsjedništva SDA, bio je gost Senada Hadžifejzovića u Centralnom Dnevniku na Face TV. Razgovarali su o nabavci respiratora preko forme Srebrena malina čiji je vlasnik Fikret Hodžić, kakva je uloga u svemu tome Vlade FBiH, premijera Fadila Novalića, Civilne zaštite…

– To što su akteri iz SDA ne mijenja činjenicu da postoji nešto sumnjivo! Ukoliko je angažovana kompanija koja se ne bavi medicinskom opremom, moglo bi biti da je neko imao koristi…

Zanima me na koji način je Civilna zaštita to uradila, s nekim je ugovoreno…

– Kada bih saznao ko je, ne bih to javno objavio, rekao bih stranci ko su akteri afere!

Zar ne bi prvo Tužilaštvu?

– Ne, prvo stranci jer…

– SDA odgovara da ovaj teret skine sa sebe! Kada sam se učlanio u stranku, bilo je puno nepoštenih, pogledajte sada, pola ih nema.

Novalić je naredio Solaku, ko je naredio Novaliću?

– Moguće je da pojedinci urade nešto, a da im nije rečeno! KCUS ima 75 respiratora, 63 aparata koji služe kao respiratori, u funkciji su – to nam je dovoljno!

– Ne branim ja dr. Sebiju. Ja branim istinu: bolnica nije prazna, evo papira da je kroz trijažne šatore u KCUS prošlo 30.000 pacijenata! Preusmjeravaju se pacijenti da se ne zaguši bolnica! KCUS je dobio 10 miliona ali dobili su i drugi.

Kako si dobio posao u Zavodu za zdravstveno osiguranje?

– Ocijenite jesam li relevantan za taj posao, ja sam prekvalifikovan za taj posao, referent sam i imam 1.600-1.700 platu. To kako sam se zaposlio, zamjeraju mi kantonalni političari! Konaković je kantonalni političar!

– Konaković mi je nudio posao dok je bio u SDA! Nisam napao Fikreta, zaboljela me rečenica da je on to uradio iz patriotskih razloga?

Povlačiš sada svoje stavove o aferi respiratori? Ne!

– Ko mi nabavi bilo koji respirator za 3.000, ja ću ga kupiti!

Odakle ti pare, imaš para?

– Imam platu, neke minuse… Neki iz opozicije su jedva dočekali da se nešto desi! Zanima me kako su kupili testove, ostalo je još 120.000!

– Afera Asim mi je bila neugodna… To svi rade, pomozi ti meni a ja ću tebi…

Ko vodi SDA, Seka ili Bakir?

– Mislim da vodi Bakir…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo