Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Kad se male ruke slože: Građani Otesa očistili ulice

Nemojte propustiti

Jedan od stanovnika ispričao je za NAP da nisu mogli čekati organe vlati, te da su svoje naselje vratili u prvobitni izgled.

Sarajevsku Općinu Ilidža pogodila je poplava, a jučer je situacija bila najgora na Otesu, gdje su općinske i kantonalne službe civilne zaštite vatrogasnim vozilima evakuirale stanovnike naselja Barska.

Građani su premještaju iz poplavljenih kuća u sigurne objekte, a angažovana je i služba za smještaj ugroženog stanovništva

Danas kada se voda povukla građani ovog naselja koji su smješteni u zgradama solidarnošću i svi kao jedan očistili su ulice oko zgrada, tako da je teško primjetiti da je bujica još jučer nosila sve pred sobom.

Jedan od stanovnika ispričao je za NAP da nisu mogli čekati organe vlati, te da su svoje naselje vratili u prvobitni izgled.

“Naše komšije u kućama nažalost su teže prošli, jer su štete zbilje velike”, kazao je jedan mještanin.

Inače, formirane su dežurne ekipe koje će zajedno sa općinskim načelnikom Nerminom Muzurom obilaziti teren tokom noći te pratiti i dalje stanje.

Dogovoreno je da će se tokom sutrašnjeg dana realizaciji treće faze aktivnosti. Formirane su ekipe koje će čistiti saobraćajnice sa kojih se povukla voda i omogućiti u potpunosti promet vozila. Takođe, formirane su ekipe koje će biti raspoređene na ispumpavanju i isušivanju vode u najpogođenijim objektima i lokalitetima.

Paketi hrane, vode, higijenskih potrepština će se nastaviti dodijeljivati građanima u potrebi putem mjesnih zajednica i jedinica službi civilne zaštite.

Još jednom apelujemo na građane i građanke da za sve informacije i u slučaju potrebe na terenu kontaktiraju Službu civilne zaštite ili mjesne zajednice kako bi ekipe odgovorile potrebama i zahtjevima građana i građanki.

Općina Ilidža se zahvaljuje Vladi Kantona Sarajevo, Kantonalnoj civilnoj zaštiti, Federalnoj upravi civilne zaštite, vatrogascima, policiji, svim jedinicama službi civilne zaštite Općine Ilidža i građanima i građankama koji su se uključili u skladu sa svojim mogućnostima u sve aktivnosti koje su realizirane proteklih dana kako bi spriječili dodatne štete na području općine Ilidža.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik otkrio imena svjetskih lidera od kojih očekuje pomoć i tri načina kako će postići zacrtano: Sva s**nja ovdje su napravila četiri neizabrana...

The Guardian u tekstu koji potpisuje Daniel Boffey navodi da je Dodik posljednjih sedmica naširoko osuđivan zbog njegove namjere...

Možda vas zanima i ovo