Četvrtak, 25 travnja, 2024

Kadirov: Poslije Ukrajine Poljska naredna za ‘denacifikaciju’

Preporučeno

Prema riječima šefa Čečenije, Rusija bi trebalo da pomogne u organizaciji „referenduma“ o autonomiji Šleske, od kojih je većina dio Poljske.

Po okončanju rata u Ukrajini Rusija bi trebalo da „denacifikuje i demilitarizuje“ Poljsku, poručio je čečenski lider Ramzan Kadirov, prenosi themoscowtimes.com.

„Varšava je podržavajući Ukrajinu uspjela da iscrpi sopstvene vojne resurse, a sada je zbunjena: šta ako, nakon uspješnog završetka „specijalne vojne operacije“ Rusija počne da denazifikuje i demilitarizuje sljedeću zemlju? Na kraju svega, poslije Ukrajine na mapi je Poljska! Neću sakriti činjenicu da lično imam takvu namjeru“, napisao je Kadirov.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Prema riječima šefa Čečenije, Rusija bi trebalo da pomogne u organizaciji „referenduma“ o autonomiji Šleske, od kojih je većina dio Poljske.

„Za mene je ovaj region stekao poseban nezavisni status“, rekao je on.

Kada je riječ o završetku rata sa Ukrajinom, Kadirov predviđa da će se to dogoditi „prije kraja godine“.

„Evropske države prepoznaju nepravilnost svojih postupaka, Zapad će klečati“, rekao je on.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Ovo nije prvi put da Kadirov prijeti Poljskoj, koja je članica NATO. Prema Kadirovim riječima, poljske vlasti su počele „loše igre“ sa Rusijom, od kada prebacuju oružje u Ukrajinu i navodno šalju plaćenike.

Poljska kao država, smatra on, duguje svoj izgled SSSR-u, i opstanak Rusiji i rizikuje da „postane stvarnost onoliko brzo koliko je postala zemlja ako ne prestane da viče“.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Na prvom mjestu „u redu za denazifikaciju“ Poljsku je postavio i poslanik Državne dume iz „Jedinstvene Rusije“ Oleg Morozov.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi kako žena tuče uplakanu bebu. Policija je odmah reagovala i...

Još vijesti za vas