Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Kafana, kladionica, SDA: Ovo je novi predizborni spot Harisa Zahiragića

Nemojte propustiti

Haris Zahiragić, kandidat SDA za Skupštinu Kantona, je na društvenim mrežama objavio nesvakidašnji spot.

U njemu mladi u kafani raspravljaju zašto trebaju glasati za njega.

Na početku videa jedan mladić ispunjava tiket za kladionicu i onda pali TV na kojem je TV gostovanje Harisa Zahiragića i Marija Karamatića, predsjednika HSS-a.

Nakon toga mladić koji je ispunjavao tiket za kladionicu konstatuje da ga Haris Zahiragić nervira i da mu nije jasno ko može glasati za njega.

Drugi mladić konstatuje da će on glasati za Zahiragića.

– Ja sam ugostitelj, on jedan od rijetkih koji se u koroni borio da opstanemo. Osim toga jedini ima hrabrost da govori o kriminalu, korupciji i porodičnim vrijednostima, o svemu i to bez umotavanja, sa argumentima. I moj glas uvijek ima.

Prvi mladić kaže da Haris Zahiragić kupi glasove na kafandžijama i dodaje da ih je “sve trebalo zatvoriti.

U priču se uključila i djevojka koja je rekla da je Haris Zahiragić pomogao i studentima.Nakon toga još jedan mladić se uključuje u raspravu i tvrdi da je Haris Zahiragić pomogao i doktorima. Četvrti mladić tvrdi da mu je Haris Zahiragić pomogao predlagajući subvenciju za kupovinu stanova.

Mladić izrevoltiran ustaje iz kafane, a djevojka mu u prolazu govori da nema šta da kaže protiv Zahiragića, pa izvlači stvari iz njegovog djetinjstva i konstatuje da ako je to jedino što imaju protiv njega da će i ona glasati za njega.

Konobar na to dodaje “Izgleda se SDA vraća u Sarajevo”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo