Srijeda, 20 listopada, 2021

Kafići na Palama će vikendom raditi do ponoći, a radnim danom do 23 sata

Nemojte propustiti

Forum za bezbjednost opštine Pale donio je danas odluke o radikalnom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine i radikalnom povećanju kazni za prekršioce ove mjere, kao i da će ulična rasvjeta raditi u punom kapacitetu, s tim što će zbog toga biti smanjeno izdvajanje za druge budžetske korisnike

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

“Ove odluke trebalo bi da budu usvojene na sjednici Skupštine opštine Pale u petak, 29. marta”, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Miodrag Kovačević nakon sjednice Foruma koja je održana nakon ubistva sedamnaestogodišnje Sofije Vukadin, prenosi Srna.

On je rekao da će kafići na Palama petkom i subotom raditi do 24.00 sata, a radnim danima do 23.00 sata i naglasio da će provođenje ovih odluka aktivno kontrolisati policija i komunalna policija.

“Svjestan sam da će ova odluka izazvati proteste omladine, ali ovo je naš konačan stav. Bolje da omladina bude nezadovoljna, nego da roditelji pate nakon što dođe do tragedije”, poručio je Kovačević.

On je pohvalio policiju koja je brzo i efikasno otkrila počinioce ovog ubistva maloljetnice na Palama.

Kovačević je istakao da opština Pale i Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo imaju dobru saradnju koju će nastaviti i dalje, te napomenuo da je opština i do sada pružala materijalno-tehničku pomoć Policijskoj stanici Pale.

On je rekao da neće prisustvovati protestu koji je najavljen za danas u centru Pala zbog nasilja u ovoj opštini, zato što ne zna ko je organizator.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je da policija raspolaže operativnim saznanjima ko su organizatori okupljanja, ali da on neće prisustvovati ovom skupu.

“Izražavam žaljenje zbog smrti mlade osobe, ali postoji obaveza organizatora skupa da, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, prijavi proteste”, objasnio je Vasiljević.

On je najavio da će policija obezbjeđivati skup, ali nije želio da precizira ko su organizatori.

“Sačekat ćemo da se protesti završe, pa ako bude problema, saopštit ćemo ko je organizator”, rekao je načelnik CJB Istočno Sarajevo.

U opštini Pale danas je dan žalosti povodom tragične smrti maloljetne Sofije Vukadin, a na Promenadi će biti održan protest zbog nasilja u ovoj opštini, navodi Srna.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo