Petak, 1 ožujka, 2024

Kakanj: Priveden vozač zbog krivotvorenja registarskih oznaka

Preporučeno

Poduzimajući aktivnosti u okviru zavedene akcije pod nazivom „Lijevak“, u ulici Rudarska, općina Kakanj, policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Kakanj izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke „Toyota“, registarskih oznaka J11-K-055, kojim je upravljao D.E. iz Kaknja.

hapsenje lisice 2Tom prilikom, utvrđeno je da se na vozilu nalaze registarske tablice koje su izdate za drugo vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo, D.E. je priveden u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, te su od istog oduzete navedene registarske tablice, uz izdatu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, a vozilo prevezeno na službeni parking radi vršenja određenih provjera i potrebnih vještačenja.

Upravo se čita:  Nezapamćena tragedija u Gornjim Karajzovcima kod Gradiške: Otac kamionom usmrtio 5-godišnjeg sina

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica: D.E., rođenog 1987. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. Krivičnog zakona F BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas