Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Kako bi izgledala Jugoslavija da nije bilo ratova?

Nemojte propustiti

Reper Haris Rahmanović iz Bihaća, poznatiji kao Priki, u spotu za novu pjesmu “Yustalgija” ponudio je zanimljiv pogled na to kako bi izgledala Jugoslavija da nije došlo do ratova devedesetih godina.

yunostalgija 2

Fiktivna priča govori o snažnoj Republici Jugoslaviji koja se ekonomski osamostalila i postala jedna od najuspješnijih zemalja svijeta.

Rahmanović je za Blic.rs je na pitanje koliko ima mjesta politici u njegovoj muzici rekao:

– Iskreno da vam kažem, mene politika ne zanima jer je to prekompleksno za mene i moj mozak. Ja sam glas mlade generacije koja razmišlja o ljubavi i spajanju. Yustalgija bi mogla poslužiti kao podsjetnik na zlatno doba kad su svi imali isto, svi su išli na more, imali posao i, najbitnije, svi smo se grlili i ljubili. Danas je sve suprotno, na žalost. Nisam disao tu Jugoslaviju na način kako su je disali moji roditelji, ali definitivno osjećam tu državu, osećam tu ljubav, te genijalce, taj sport, tu kulturu…

Jedan od refrena pjesme Yustalgija, “želim da je sve OK sa nama” odzvanja ljubavlju koju Rahmanović osjeća prema Balkanu.

-Ja mislim da nikad neću otići sa Balkana jer nije rješenje otići od svoje kuće. Mladi ljudi bi trebali ostati tu gdje jesu i boriti se za neko bolje sutra, jer samo tako nam može biti bolje. Odlazak u nečiju tuđu državu nije način da nam bude bolje, samo slabimo u svakom pogledu. Mislim da nam je Amerika nametnula izvrnute vrijednosti i da smo svi hipnotizirani tim američkim snom. Znam da nam mogu uzeti sve osim duše, Balkan ima dušu, rekao je bihaćki reper za Blic.rs.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo