Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Kako da se najbrže rashladite

Nemojte propustiti

Nesnosna vrućina, sparina i znojenje nikome nisu prijatni. Zato vam dajemo nekoliko savjeta kako da se brzo i efikasno rashladite.

sunacenje-klimaMlak tuš i hladan losion
Možda mislite da je najbolji način da se ohladite hladan tuš, ali on će vam pružiti trenutno osvježenje jer će vam poslije njega biti toplije nego što vam je bilo prije.

Najbolja je topla voda kako ne biste šokirali svoje tijelo. Brijanje je obavezan dio higijene jer ćete se bez dlaka manje znojiti. Nakon tuširanja, umjesto masnog mlijeka za tijelo, odaberite lagani losion. Odlično osvježenje će vam pružiti ako ga držite u frižideru.

U kancelariji
Nemate klimu na poslu? Najbolji način da se ohladite je termalna voda u spreju (a može da posluži i obična kisela voda). Jednostavno je pošpricajte u vazduh i na lice i osjetićete se mnogo prijatnije.

Protiv znojenja nogu
Ljeti preferirajte nošenje otvorenih sandala kako bi vam noge u svakom trenutku mogle biti svježe. Ako pak imate problema sa znojenjem stopala, kupite sprej protiv znojenja, koji se može naći u svakoj bolje snabdjevenoj parfimeriji.

Savjet plus
Ako ste u automobilu, pola sata prije nego što završite vožnju isključite klimu kako šok pri izlasku ne bi bio preveliki, piše portal “Žena”.

(Blic)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo