Srijeda, 24 veljače, 2021

Kako i zašto je HDZ BiH politizirao školstvo u Hercegovini: Na učeničkim svjedočanstvima grb njihove krovne organizacije

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

Na učeničkim svjedočanstvima u Zapadnohercegovačkom kantonu se nalazi grb HNS-a, što je znak da je školstvo u tom kantonu potpuno politizirano u smjeru jedne stranke i organizacije.

Izgled učeničkih svjedočanstava u Zapadnohercegovačkom kantonu izazvali su gnijev javnosti u toj regiji. Naime, na svjedočanstvima se nalazi grb HNS-a kao krovne organizacije HDZ-a BiH što je znak da je školstvo u tom kantonu potpuno politizirano u smjeru jedne stranke i organizacije.

Tim povodom danas se saopćenjem oglasio i HRS (Hrvatska republikanska stranka) koja ističe i zahtjeva da školstvo bude politički nezavisno.

– Kvalitetno obrazovanje je jedan od najvrijednijih resursa kojeg možemo ostaviti budućim naraštajima. Kontrola obrazovanja je obilježje totalitarnih režima. Jesmo li na pragu takve kontrole?

HNS odavno je u službi propagande politike vladajuće stranke odnosno HDZ-a BiH, to je jasno ukoliko se samo pogleda izbor predsjedništva navedene organizacije.

Danas vidimo da na dokumentu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta stoji logotip HNS-a. Ovaj logotip je diskriminirajući za sve koji HNS smatraju nedostojnim onoga za što se predstavlja, a to je krovna organizacija Hrvata u BiH. HNS je krovna organizacija HDZ-a BiH i njihovih koalicijskih partnera, ništa više od toga.

HRS se, u potpunosti, zalaže za neovisno školstvo bez bilo kakvog političkog uticaja. Ukoliko dopustimo politički uticaj u školstvu, a nažalost svjedoci smo kako se on svaki dan povećava, naša budućnost u potpunosti je dovedena u pitanje!, navodi se u saopćenju Hrvatske republikanske stranke.

Učeničko svjedočanstvo

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo