Subota, 22 siječnja, 2022

Kako je bh. meteorolog Nedim Sladić opisao vrijeme do 5. januara? Presmiješno, a u isto vrijeme i pretužno, more bit’ bidne, ali zasad (većeg snijega) nema

Nemojte propustiti

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u svojoj kratkoročnoj prognozi najavili su da će pred kraj godine biti intenzivirane padavine, no zbog relativno visokih temperatura, i snijeg koji bude padao ponegdje, brzo će se otopiti.

U Bosni i Hercegovini nas danas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a prognoza za naredne dane kaže da će se slično vrijeme nastaviti. Snijega neće biti, a temperature su natprosječne za ovo doba godine.

Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavina, a nove se očekuju krajem dana i tokom noći. Intenzivnije padavine se očekuju na području Hercegovine.

Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana postepeni prestanak padavina u Bosni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

Utorak će pratiti također oblačno vrijeme, ali sa manje kiše. Padavine se očekuju u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama može biti čak i slabog snijega, ali će se kratko zadržati. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u svojoj kratkoročnoj prognozi najavili su da će pred kraj godine biti intenzivirane padavine, no zbog relativno visokih temperatura, i snijeg koji bude padao ponegdje, brzo će se otopiti.

Sladić: More bit’ bidne, ali zasad (većeg) nema

Sudeći po prognozi Nedima Sladića, gradovi u BiH neće zabijeliti prije 5. januara što znači da bi bez snježnog pokrivača trebali dočekati 2022. godinu.

-U duhu Nadrealista samo ćemo ovo malo modifikovano reći: snijega prolazno može biti 29.12. na planinama (iznad 1600 metara visine), a onda snijega nema. More bit’ bidne, ali zasad (većeg) nema. Natprosječna toplota nevjerovatno dominira među članicama s obzirom na to šta se polovinom mjeseca crtalo. Presmiješno, a u isto vrijeme i pretužno.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo