Subota, 28 siječnja, 2023

Kako je direktorica Amina prevarila 180 ljudi i uzela im čak 235.000 KM!

Nemojte propustiti

Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba za oko 235.000 KM.

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Amine Đerzić (24) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktor Turističke agencije “Diamond Travel” iz Banovića počinila produženo krivično djelo prevara.

Ona je optužena da je od marta do jula 2021., kao osnivač i direktor pomenute turističke agencije koju je registrovala tek u junu 2021., stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizovani, iako nije imala namjeru to i učiniti.

Tako je u navedenom periodu oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža, ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplačujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizovali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

Đerzić je optužena da je prevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba za oko 235.000 KM.

Tužilaštvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije PU Banovići. Tokom istrage su obavljena i relevantna vještačenja, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo