Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Kako je izgledala potjera za otmičarima u Beogradu: Bježeći od policije pokušali baciti djevojčicu preko ograde autoputa

Nemojte propustiti

aa_picture_20150313_4772621_web

Policija kod otmičara pronašla i pasoš pripremljen za otetu djevojčicu. Otmičari koji su danas iz majčinih ruku, u ulici Braće Jerković u Beogradu, oteli dvogodišnju djevojču bježeći od policijske potjere, pokušali su da dijete bace preko ograde.

otmica-beograd1Premijer Srbije Aleksandar Vučić je povodom uspješne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Izjavio je da su policajci učinili sve da spasu otetu devojčicu, “čak i u trenutku kad su kriminalci, bježeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde“.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija odmah krenula u potjeru za otmičarima i imala dobre informacije.

„Brzo smo reagovali. Saobraćajna policija uočila je vozilo na autoputu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica“, objasnio je Stefanović.

On je istakao da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, kao i da je, na sreću, dijete nepovrijeđeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je objasnio da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave vjerodostojne ili su falsifikovane.

„Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete preko ograde pored auto puta i da nastave kretanje dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila, izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno“, naglasio je Stefanović.

Dodao je da je u ovom slučaju bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spriječi otmičare da pređu granicu sa djetetom.

Nakon otmice danas u podnevnima satima, troje otmičara, jedan muškarac i dvije ženeske osobe, uhapšeni su pri pokušaju da nasilno prođu naplatnu rampu Šumanovci na autoputu Beograd – Šid.

Identitet otmičara još nije saopšten, a kod njih je pronađen i pasoš pripremljen za otetu djevojčicu. Policija je zaplijenila vozilo francuskih registracija koje su koristili otmičari. Dijete je vraćeno roditeljima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo