Subota, 25 rujna, 2021

Kako je “pao” Sajfer: Reper uletio u zasjedu s autom punim droge

Nemojte propustiti

Sarajevski Općinski sud odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Nikšiću koji je 11. januara uhapšen u Ulici Francuske revolucije u sarajevskom naselju Ilidža sa četiri i po kilograma marihuane.

Nikšiću je pritvor određen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao da počini novo krivično djelo.

Isti dan policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je njegovog brata Adnana, kod kojeg je nađeno pet kilograma marihuane. Njemu je također određen jednomjesečni pritvor odlukom Tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Adnan Nikšić, inače sarajevski reper poznatiji pod imenom Sajfer, uhapšen u momentu kada je parkirao svoj BMW, tip X5 u Ulici akademika Petra Mandića, nedaleko od autobuske stanice, gdje su mu napravili zasjedu.

Najprije su ga opkolili policajci i pretresli njegovo vozilo.

U jednom koferu pronađeno je pet pvc paketa skanka, ukupne bruto mase oko pet kilograma koje je Adnan vjerovatno namjeravao preprodati kupcu iz Istočnog Sarajeva.

Nakon što je uhapšen, pripadnici MUP-a KS su pretresli kuću u kojoj stanuje njegov brat Alija gdje su pronašli četiri kilograma marihuane, te oružje i municiju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo