Utorak, 22 lipnja, 2021

Kako je razbijen lanac prostitucije u Sarajevu, sin vlasnika pekare bio vođa grupe

Nemojte propustiti

Akcija je sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, a uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP KS-u, biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

U okviru akcije kodnog naziva ‘City’, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jutros pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem.

Među uhapšenima je i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako su glasnogovornice Tužilaštva KS Azra Bavčić i MUP-a KS Suvada Kuldija u izjavi za medije pojasnile, nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Prilikom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje krivičnih djela.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, a uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP KS-u, biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

Kako javlja Dnevni avaz, priveden je R.J., koji je označen kao vođa grupe, a on je sin vlasnika pekare sarajevskom naselju Aneks. Prema nezvaničnim informacijama, priveden je i jedan policajac.

Očekuje se da uhapšene osobe budu privedene u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti proslijeđene postupajućem tužiocu u nadležnost.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo