Četvrtak, 25 travnja, 2024

Kako je Sead iz Službe za zapošljavanje osmislio način da prisvoji više od pola miliona KM

Preporučeno

Službu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Đurđevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tereti se da je od početka 2007. do 2016. godine, kao odgovorna osoba i uposlenik JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ u svojstvu glavnog likvidatora, novac Službe za zapošljavanje koji je bio namijenjen za ostvarivanje i održavanje više stope zaposlenosti, sa transakcijskih računa bez pravnog osnova uplatio 574.859,78 KM na račun SZR “Bravarsko limarska radnja Brzi“ iako Služba za zapošljavanje sa navedenim poslovnim subjektom nije imala poslovni ugovor.

Upravo se čita:  Bliži se 1. maj: Janje od 15 kilograma košta 345 KM!

Nakon toga je sa računa limarske radnje „Brzi“ sa krivotvorenim ovlaštenjem da može podizati gotovinu, svojeručno potpisao naloge za isplatu te za sebe preuzeo novac u iznosu od 572.209,00 KM.

Dakle, Službu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da optuženi isplati navedenu štetu Službi za zapošljavanje.

Upravo se čita:  Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 14 svjedoka, dva vještaka i izvođenje oko 400 materijalnih dokaza.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas