Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Kako ne bi prepisivali na ispitima, studentima stavili kartonske kutije na glave!

Nemojte propustiti

Javno se izvinio i dekan fakulteta MB Satish, navodeći kako mu je žao što su koristili ovu neobičnu metodu kako bi spriječili varanje na ispitu.

Bhagat Pre – University Collage, jedan od fakulteta u Indiji, našao se na meti kritika nakon što se od studenata zahtijevalo da na glavu stave kartonske kutije kako ne bi mogli prepisivati od svojih kolega, pišu britanski mediji.

Službenici fakulteta izvinili su se radi ovakvog postupka nakon što se set fotografija na kojima se vidi ovaj bizaran postupak proširio društvenim mrežama i postao viralan. Naime, kutije su sprijeda imale četvrtasti izrez kako bi studenti mogli vidjeti samo ono što se nalazi ispred njih.

Također, javno se izvinio i dekan fakulteta MB Satish, navodeći kako mu je žao što su koristili ovu neobičnu metodu kako bi spriječili varanje na ispitu. Tvrdi kako su tek ‘eksperimentirali’ nakon što su čuli da se koristi i na drugim fakultetima te u školama. Dodao je da ništa nisu učinili bez pristanka studenata.

– Nije bilo nikakve prisile. Na fotografijama možete vidjeti da neki studenti kartonske kutije nisu ni nosili. Također, neki od onih koji su ih nosili maknuli su ih nakon 15 minuta. Isto tako, mi smo sami tražili da ih skinu s glave nakon sat vremena.

Službenici fakulteta navodno su ‘dotrčali’ kada su vidjeli da fotografije kruže društvenim mrežama te su se odmah požalili. Naime, zamjenik direktora univerzitetskog odbora za obrazovanje ovu je metodu varanja opisao kao ‘nečovječnu’.

Školski službenici nakon incidenta su potvrdili kako su prestali koristiti bizarnu praksu te da surađuju s direktivom školskog odbora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo