Srijeda, 6 srpnja, 2022

Kako organizovati nezaboravnu rođendansku proslavu?

Nemojte propustiti

Godina iza nas naučila nas je da se malo stvari u životu može predvideti i da treba uživati u svakom danu i trenutku koji nam je dat. Rođendani, upravo kao dan kada se simbolično slavi život, predstavljaju pravu priliku da se proslavi svaki trenutak proživljen do sada i poželi sreća u danima koji slede!

Ova godina naučila nas je i kako da se adaptiramo na nove uslove života, i organizujemo proslave sa manjim brojem zvanica, najčešće u toplini naših domova. U nastavku teksta, otkrivamo vam kako da organizujete nezaboravnu rođendansku proslavu gde god se nalazite i oduševite slavljenika ili svoje goste!

#1 Pripremite najbolje rođendanske poklone koje će slavljenik pamtiti!

Svako voli poklone!

A gde god da se rođendan slavi i održava, darovi su ono što će slavljenika, između ostalog, najviše obradovati! Naravno, samo organizovanje žurke, odnosno rođendanske proslave, uz autentični ambijent, posluženje, dekoraciju i prikupljanje svih omiljenih ljudi slavljenika, mogu biti odličan poklon po sebi!

Ipak, možete se potruditi da svaki detalj na proslavi bude tako dobro isplaniran, da pored dekoracije može imati i drugu namenu, i koristiti se i mnogo nakon samog rođendana! Ključ organizovanja nezaboravne rođendanske proslave je naravno krativnost, i pažljivo osmišljanje svakog detalja.

Jedan od čestih poklona, za osobe koje nam znače, jeste izrada fotografija i uramljivanje slike. Ali šta ako bi umesto toga izradili polaroid fotografije kao podsetnik vaših uspomena, i iskoristili ih kao deo dekoracije, prikačene na lampice ili kanap širom prostorije namenjene slavlju? Originalni pokloni za rođendan tako se mogu naći i u ulozi same dekoracije na proslavi, koju će slavljenik moći da koristi i mnogo godina kasnije.

Na ovaj način, dodali ste novinu u standardni poklon – polaroid formatom, a obezbedili bliskoj osobi džepno izdanje vaših uspomena, koje će moći da koristi kao dekoraciju i u drugim okolnostima, ili je stavi u dekorativnu kutijcu i čuva ih za dane kada joj je potreban podsetnik o svim ljudima koje je vole i okružuju.

#2 Obezbedite ukusno i kreativno posluženje

Šta je rođendanska proslava bez bogatog posluženja?

Svi volimo posluženje na rođendanima, a naročito rođendansku tortu, koja takođe može biti fantastičan poklon! Međutim, šta ako umesto tradicionalne rođendanske torte, naručite neku od kreativnijih i zabavnijih varijanti poput zanimljivog slatkiša ili poslastice?

Torta iznenađenja je, na primer, vrlo kreativni rođendanski poklon, jer sadrži čekić pomoću kojeg se krckava čokolada razbija, a unutra je ispunjena drugim slatkišima, i dozvoljava da se unutar nje umetne “glavni” poklon na rođendanskoj zabavi. Pored nezaobilazne rođendanske torte, tu je i piće, koje možete uskladiti sa temom slavlja i ambijentom.

Kokteli su uvek nepresušni izvor kreativnosti i mogu biti namenjeni osobama koje ne konzumiraju alkohol, kao i ljubiteljima istog. Posebni likeri, pored ukusa i aroma, daju im i atraktivnu boju, koja se može uklopiti uz bilo koj ambijent i dekoraciju, i predstavlja savršen izbor da pokažete svoju maštovitost.

#3 Napravite autentični ambijent i dekoraciju

Na kraju, ali nipošto najmanje bitno jeste činjenica da ukoliko želite da organizujete rođendansku proslavu koja će se pamtiti, morate napraviti originalni ambijent i autentičnu dekoraciju. Ovo ćete najlakše postići ukoliko odaberete temu u skladu sa preferencijama slavljenika, i uskladiti sve ostale detalje.

Pa tako, ukoliko je reč o rođendanu blizu novogodišnjih ili drugih praznika, možete iskoristiti ove teme za dekoraciju ambijenta. Kuvano vino i kapice Deda Mraza i vilenjaka, uz popularne božićne pesme pop izvođača i praznične sijalice, mogu probuditi najlepše emocije i uspomene iz bezbrižnog detinjstva.

Noć veštica, iako retko praznovan na našim prostorima, može biti takođe još jedan od fantastičnih izgovora da napravite maskenbal, ukoliko je rođendan u jesnjem periodu. Takođe, ovaj praznik daje puno mogućnosti za izražavanje kreativnosti u vidu spravljenja “zastrašujućih” specijaliteta, dekoracija i napitaka.

Za decu leta, tu su havajske košulje i suknje, kokteli sa aromom kokosa i letnja fiesta na otvorenom. A setite se i da možete da upakujete poklon u skladu sa temom! Kada osmišljate temu proslave, ne zaboravite da sa njoj osmislite i prikladne aktivnosti u kojima ćete uživati i animirati goste!

Puno kreativnih i personalizovanih rođendanskih poklona, od kojih su pritom neki i deo dekoracije i posluženja, uz pažljivo osmišljen ambijent i aktivnosti, predstavlja provereni recept za nezaboravnu rođendansku proslavu, bilo da se organizuje u kući, iznajmljenom prostoru ili na otvorenom!

Ukoliko pravite žurku za svog prijatelja ili blisku osobu, sama organizacija biće nezaboravan rođendanski poklon, a ukoliko ste se odlučili da ove godine svojim prijateljima na dan vašeg rođenja priredite nezaboravno iskustvo – recept je isti! Želimo vam svu sreću u narednim organizacijama nezaboravnih rođendanskih proslava!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Spisak je sve kraći: Šta se sve i u kolikoj količini smije prenijeti iz BiH u Hrvatsku

Prema podacima sa službene stranice Carinske uprave Republike Hrvatske, u ovu zemlju iz BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova nije...

Možda vas zanima i ovo