Subota, 12 lipnja, 2021

Kako se ovo dogodilo? “Nismo dobili ni potvrdu, a vakcinisali se”

Nemojte propustiti

HRVATSKA – Iz doma se pitaju kako bi njihovi stariji korisnici, od kojih su neki teško bolesni, trebali pristupiti e-Građanima i sami pronaći potvrdu.

U jednom hrvatskom domu za starije građane tvrde da niko od korisnika, kao ni radnika, nije dobilo potvrdu o cijepljenju, iako su svi cijepljeni te je pravilo da se nakon primanja druge doze cjepiva na licu mjesta izdaje potvrda o cijepljenju.

“Došli su iz Zagreba cijepiti nas početkom 3. mjeseca. Nismo dobili ama baš nikakvu potvrdu, papir, kartončić, baš ništa. Rekli su nam samo da je cjepivo Pfizerovo. Zaključili smo da potvrdu dobivamo nakon druge doze, a nju su nam došli dati 13. travnja”, kažu za Dnevnik.hr.

Na pitanje gdje je dokaz da su upravo primili drugu dozu, rekli su im da oni to ne izdaju jer nisu ovlašteni te da potvrdu sami skinu s e-Građana.

Iz doma se pitaju kako bi njihovi stariji korisnici, od kojih su neki teško bolesni, trebali pristupiti e-Građanima i sami pronaći potvrdu.

“Oni to nemaju, niti znaju što je to uopće. Kako da oni i mi sada dokažemo da smo svi cijepljeni? Pojeo vuk magare”, dodaju.

Epidemiolog Bernard Kaić rekao je za Dnevnik.hr da zaista ne zna kako je tako nešto moguće jer se mora dati neka vrsta potvrde o cijepljenju i, koliko zna, za sada još uvijek nije moguće putem e-Građanina dobiti potvrdu o obavljenom cijepljenju.

Iako se u nekim slučajevima potvrde o cijepljenju, umjesto korisnicima domova, daju glavnoj sestri doma na čuvanje, u ovom domu potvrda nije dana baš nikome. Iz epidemiološke službe nadležne za mjesto u kojemu je smješten dom kažu da ni oni ne znaju zašto je cjepni tim HZJZ-a rekao da im ne smije izdati potvrdu, ali da će im potvrdu izdati u roku od 15 minuta, “uz ispriku”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo