Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

Kako se prvi potvrđen slučaj koronavirusa odrazio na turizam? Oglasio se gradonačelnik Neuma i poručio svima: Dođite na more!

Nemojte propustiti

Objavljen termin i mjesto dženaze majci troje djece Belmi Šoljanin

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice, a njih troje su također trenutno...

Čerkez: “Čelnike kantona smo pozvali da prate mjere s nivoa FBiH i po potrebi donesu dodatne mjere, a neki su to već i uradili”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je danas u Sarajevu sastanak sa predstavnicima kantona, federalnih uprava policije, inspekcije i...

Aviokompanija “Eurowings” se izvinula državljanima Bosne i Hercegovine nakon drame na njemačkom aerodromu

Iz kompanije navode da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i...

Doktor Nakaš upozorava: “Virus vlada situacijom, nije dovoljno samo nositi maske…“

”Virus vlada sadašnjom situacijom”, rekao je doktor Bakir Nakaš početku razgovora. Infektolog Bakir Nakaš kazao je danas za N1 da...

Gradonačelnik Neuma dodaje da su stigli rezulatati za još 17 testiranih stanovnika neumske opštine i da su svi, osim pomenute žene, negativni.

Dugo se Neum hvalio statusom “korona free” teritorije, ali je jučer u špici turističke sezone, saopćeno da je potvrđen prvi slučaj zaraze u ovom gradu.

Nezvanično, covid pozitivna je jedna gospođa srednjih godina, koja nije iz Neuma, nego iz jednog malog mjesta u zaleđu, na putu prema Hutovu, koje pripada neumskoj općini.

I dok se među onima, koji pakuju kofere s namjerom da otputuju u Neum na ljetovanje, sumnje i strahovi šire brzinom munje, vijest o prvom slučaju korone nije previše potresla one koji već borave u ovom ljetovalištu.

Apartmani, hoteli i restorani su puni, konobri i dalje služe goste bez maski na licu, a turisti uživaju na plažama, terasama i šetalištima i većina njih nije ni čula posljednji epdemiološki izvještaj.

Na odmoru sam, ne slušam vijesti. Kažete pojavio se jedan slučaj korone. Pa šta je to na ovoliki svijet – kaže simpatična Sarajka, piše Srpskainfo.

Vijesti nije slušao ni Vinko Kuzman, koji svojom brodicom vozi turiste na panoramsku plovidbu Neumskim kanalom.

– Nisam čuo za to, cijeli dan sam na brodu. Evo vozim posljednju turu za danas, brodić je pun turista. Svi su veseli i odlično raspoloženi, kaže barba Vinko.

Gradonačelnik Neuma dodaje da su stigli rezulatati za još 17 testiranih stanovnika neumske opštine i da su svi, osim pomenute žene, negativni.

– I ranije su u nekoliko navrata testirani mještani Neuma i okoline i svi dosadašnji rezulati su negativni, osim ovog, jednog slučaja. Ipak je u pitanju samo jedan slučaj i zaista nema razloga za zabrinutost, a kamoli za strah ili paniku, poručio je Živko Matuško.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Objavljen termin i mjesto dženaze majci troje djece Belmi Šoljanin

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice, a njih troje su također trenutno...

Čerkez: “Čelnike kantona smo pozvali da prate mjere s nivoa FBiH...

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je danas u Sarajevu sastanak sa predstavnicima kantona, federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite i Kriznog štaba/stožera...

Zbog naglog širenja koronavirusa u bh. gradu izdate nove preporuke

Standardi higijenskog minimuma koji se inače koriste u ugostiteljstvu su posebno značajni u ovoj epidemiološkoj situaciji, te treba posebno insistirati na strogom pridržavanju higijenskih...

Goste šokirao iznos na računu, pogledajte koliko je par platio dvije...

"Cijena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podnio uz onu standardnu čašu vode koja se...

Premijer Novalić o epidemiološkoj situaciji u BiH: Brzo smo od najboljih...

Novalić je precizirao da je danas, u dva i po mjeseca od ukidanja stanja nesreće u FBiH broj zaraženih osam puta veći nego u...

Možda vas zanima i ovo