Subota, 27 studenoga, 2021

Kako sinu da objasnim da seke više nema? Odgovaraće zbog smrti mog djeteta

Nemojte propustiti

Foto: Blic
Foto: Blic

Nesretna djevojčica je 8. januara progutala zrno graha, a kako tvrde njeni roditelji, na putu od Guče do Čačka u sanitetskom vozilu ostala bez kiseonika, što je blokiralo rad mozga i izazvalo kobne posljedice.

– Učiniću sve da se ovakve stvari u Dragačevu nikada više ne ponove. Kako da objasnim sinu da mu nema sestre? Juče sam ga doveo kući, bio je kod rodbine. Ima samo četiri godine i traži je, trči iz sobe u sobu i pita gdje je seka – kaže bolom skrhan otac Milanko Tadić.

Majka Dragojla bila je sa svojom kćerkom u sanitetu. Kaže da je vidjela kako je koža počela da plavi.

– Iznijela sam je na rukama, pjena joj je na usta izlazila. U Čačku su je odmah zbrinuli, ali je bilo kasno. Teško meni, šta ću da radim bez moje ljepotice – beskrajna tuga i nepomičan pogled u prazno neutješne majke Dragojle.

Kaže, niko nije mogao da vjeruje šta se dogodilo. I sestre u Zdravstvenom centru u Čačku su plakale.

U Domu zdravlja u Guči kažu da nije istina da je dijete ostalo bez kiseonika, naprotiv, sve vrijeme, na putu za Čačak bilo je pokriveno kiseonikom.

Portparol ZC „Čačak“ dr Miroslav Sretenović rekao je da nema komentar na ovaj slučaj i da, ako postoji ikakva sumnja roditelja nesretnog djeteta u greške ljekara, postoji adresa na koju treba da se obrate.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo