Nedjelja, 2 travnja, 2023

Kako su karabinjeri uopšte došli do Denise iz BiH?

Nemojte propustiti

Italijanski mediji podsjećaju da je djevojčica Denis Pipitone nestala 1. septembra, 2004. godine. Imala je nepune četiri godine.

Ja nisam Denisa koju traže”, prve su riječi djevojke Denise B. dok izlazi iz zgrade u Via Melania, a koja je ovih dana u žiži italijanske javnosti zbog nevjerovatnog spleta okolnosti zbog kojeg su Italijani posumnjali da bi upravo ona mogla biti nestala djevojčica Denis Pipitone, kojoj se 1. septembra, 2004. godine gubi svaki trag.

A, kako su, zapravo, karabinjeri došli do Denise B., koja trenutno živi u romskom naselju u predgrađu italijanske prijestonice, objašnjava sama Denisa: “Otišla sam da obnovim lična dokumenta i odmah narednog dana na vratima su mi bili karabinjeri, tražeći od mene da uradim DNK test kako bi ga uporedili sa DNK nestale djevojčice. Ali, ja znam ko je moja porodica. Odmah sam se čula sa roditeljima, i naravno da znamo svi da nisam ta nestala djevojčica. Ali, niti u jednom momentu nisam oklijevala da uradim test. Sada se samo nadam da će se istraga nastaviti i da će jednom uspjeti da nađu nestalu djevojčicu”, kaže Denisa.

Zapravo, Denisu je sa ovim slučajem povezao čitav niz čudnih okolnosti. Naime, prvo sličnost u imenu sa nestalom djevojčicom, zatim iako se godine rođenja razlikuju, navodno se datum rođenja podudara. Takođe, imaju dosta sličnosti. Kako prenose italijanski mediji, od boje i oblika očiju pa do oblika lica. Sve ovo je italijansku policiju navelo na trag da od Denise zatraže uzorak za DNK test.

Zanimljivo da ovo nije prvi put da neku djevojku povezuju sa nestalom djevojčicom. Naime, prije izvjesnog vremena na ruskoj televiziji se pojavila djevojka koja tvrdi da je pronađena 2005. godine u polju i da traži svoju porodicu. Jedan Italijan koji je gledao ovaj prilog, primijetio se sličnost sa nestalom Denis i kontaktirao njenu majku Pjeru Mađo. Međutim, nakon DNK analize i ovaj trag se pokazao kao neuspješan.

Italijanski mediji podsjećaju da je djevojčica Denis Pipitone nestala 1. septembra, 2004. godine. Imala je nepune četiri godine. Naime, ona se igrala sa rođacima na ulici, dok su tetka i baka spremale ručak. Denis je posljednji put viđena negdje oko podneva. Nakon mjesec dana potrage, jedan policajac ju je navodno vidio u Milanu, u grupi romske djece. Na snimcima nadzorne kamere navodno je majka Pjera prepoznalu Denis, ali grupa je nestala i policija im nije mogla ući u trag.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo