Petak, 5 ožujka, 2021

Kako zaraditi novac pomoću interneta?

Nemojte propustiti

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Internet vam omogućava da na razne načine zaradite novac iz udobnosti vlastitog doma. Sposobnost da možete raditi od kuće, praviti vlastiti raspored rada, provoditi više vremena sa porodicom a ujedno solidno zarađivati, je nešto što bi mnogi željeli

internet zarada
Danas kada se posljedice ekonomske krize još uvijek osjećaju, veliki broj nezaposlenih, male plate, itd., mnogi traže načine da radom od kuće zarade nešto novca.

Osim jednostavnih, dodatnih poslova sa kojima ne možete da zaradite veliki novac ali koje možete da obavite za relativno kratko vrijeme, tu su i online poslovi koje možete raditi puno radno vrijeme i tako zaraditi više novca pa čak napraviti i vrlo uspješnu online karijeru.

Prodaja proizvoda na eBay

eBay je najveći svjetski aukcijski web sajt i najpopularnije mjesto za online trgovinu. Prodaja na eBay je kao i svaka druga prodaja koja se obavlja na nekom tržištu, osim što na eBay imate pristup 180 miliona potencijalnih kupaca! Na eBay možete prodavati svoje stare stvari koje vam više ne trebaju ili pak možete preprodavati druge proizvode.

Jednostavno, registrujete na eBay, kreirajte svoj profil prodavca i počnite sa prodajom. Naravno, ovo vjerovatno zvuči jednostavno, ali potrebno je steći malo prakse kako bi mogli postati uspješan prodavac na eBay.

Kreiranje uvjerljive i legitimne stranice proizvoda (sa fotografijama i opisom proizvoda), za robu koju ćete prodavati svakako da će pomoći da se kupci zainteresuju. Takođe je važno imati razumne cijene i korisničku službu koja će prikupljati povratne informacije od kupaca.

Što više pozitivnih povratnih informacija dobijete, više ljudi će biti spremno da posluje sa vama a to znači veću prodaju i veću zaradu za vas.

Blogging

Ako imate određenu strast za nešto, bilo da se radi o hobiju ili opsesijii, i imate što reći o tome, onda bi bloganje svakao moglo da bude profitabilan način za kanalisanje vaših misli.

Kod bloganja je važno redovno ažuriranje sadržaja, njegova promocija (Facebook, YouTube i ostalo) i u konačnici njegova monetarizacija. Kao i kod mnogim drugim uslugama na Internetu, oglašavanje je jedan od najvažnijih faktora monetarizacije bloga.

Nakon pokretanja ličnog bloga, mnogi blogeri se prijavljuju na neki oglasni servis, najčešće je u pitanju Google AdSense koji postavlja one poznate sponzorisane linkove koje često viđate na sajtovima. Kod Google AdSense princip je vrlo jednostavan, što više puta posjetioci vašeg bloga kliknu na te linkove, vi zarađujete više novca.

Zarada na Internetu sa Google AdSense je nešto što praktikuju mnogi blogeri a mnogi će ovaj način monetarizacije kombinirati sa još nekim i tako povećati svoju zaradu.

Ako uspijete konstantno nuditi kvalitetan i zanimljiv sadržaj svojim čitaocima to će svakako vremenom rezultovati do respektabilnog broja korisnika koji će posjećivati vaš blog. Sa velikim brojem korisnika otvoriće vam se još nekoliko mogućnosti monetarizacije bloga.

Mnogo je vlasnika uspješnih blogova koji ne samo da zarađuju veliki novac već imaju i na desetine zaposlenih. Kao aktuelan primjer možemo navesti tech blog Mashable kojeg želi da kupi CNN za čak 200 miliona dolara.

Freelancing

Freelancing je na neki način sličan bloggingu jer ćete raditi od kuće ili sa redovnog posla. No, postoji i nekoliko važnih razlika.

Prvo, ako razmišljate da radite od kuće kao slobodni pisac (freelance writer), onda morate imati mnogo više iskustva od prosječnog blogera.

Mnogi poslovi koji se nude slobodnim piscima pokrivaju teme specijalizovane za online publikacije i mnogi zahtijevaju stručno znanje za te teme.

Isto tako, važno je napomenuti da je znanje engleskog jezika na visokom nivou jedan od preduslova za pronalaženje poslova.

Naravno, pisanje nije jedini način da zaradite novac kao freelancer, možete raditi poslove unosa podataka, dizajnera, programera, administratora, prevodioca, anketara i još mnogo toga.

Najpopularniji sajtovi na kojima možete pronaći online poslove koje možete raditi od kuće su Freelancer.com, Elance.com, oDesk.com i vWorker.com.

Website/Domain Flipping: Zarada preprodajom web sajtova i domena

Na temelju sreće, strategije i poslovne pameti, Website/domain flipping, preprodaja web sajtova i Internet domena može biti veoma unosan način online zarade.

Izraz dolazi od trika koji se koristi u trgovini nekretninama a koji podrazumjeva kupovinu starih, podcijenjenih kuća ili stanova, a potom rad na njihovoj popravci i sređivanju kako bi postale mnogo privlačnije i modernijeg izgleda.

Naravno, ovako sređene kuće i stanovi se potom prodaju po znatno višim cijenama.

U ovom slučaju, stara i zastarjela kuća je naziv domena, adresa web stranice. Proces je isti, kupujete domen da bi ga nakon “sređivanja” kasnije prodali za veću sumu novca, prenose ‘Nezavisne’.

Uz vrijeme odvojeno na potraživanje možete pronaći loše iskorišćene, loše održavane web stranice koje imaju generičke i prepoznatljive identifikatore.

To je ono što trebate kupiti. Nakon opsežnih promjenama koje napravite, promjena dizajna i slično, preprodajom sajta i domena moći ćete zaraditi i nekoliko puta više novca.

Prodaja ručno izrađenih proizvoda

Osim sto različite proizvode možete prodavati na sajtovima kao što je eBay, takođe postoje i spacijalizirani sajtovi na kojima možete prodavati svoje originalne kreacije.

Određene web stranice kao što su devianArt ili Etsy, posvećene su u omogućavanju umjetnicima da svoje radove ponude velikoj online populaciji potencijalnih kupaca.

Na ovim sajtovima prodaju se najrazličitiji proizvodi dobijeni pletenjem, kukičanjem, slikanjem, kiparstvom, rezbarenjem i ostalim.

Znači ako oslikavate šoljice, dizajnirate nakit, čestitke i pozivnice, izrađujete neke stvari od drveta ili bilo što drugo, svakako da treba da svoje kreacije ponudite preko nekog od ovih sajtova.

Etsy bi trebalo biti vaša prva destinacija ako imate nešto autentično za prodaju. Etsy je online tržište na kom se prodaje na milione proizvoda ručne izrade.

Sajt je 2005 godine pokrenut od strane grupe slobodnih umjetnika kojima je on bio idealno mjesto na kome će moći da prodaju svoje radove.

Etsy je i danas mjesto na kom većinu prodavaca i dalje čine slobodni umjetnici koji od prodaje svojih radova ostvaruju solidnu zaradu.

Izvor: BLIN

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Potvrđeno: Vučićevim vakcinama ističe rok 29. marta! Evo šta kažu iz Agencije za lijekove

Agencija za kontrolu lijekova i medicinskih sredstava završila je provjeru kvaliteta 5.000 vakcina Covishield/AstraZeneca koje je Srbija donirala Bosni...

Možda vas zanima i ovo