Srijeda, 18 svibnja, 2022

Kakvo nas vrijeme očekuje u februaru: Evo šta kažu meteorolozi

Nemojte propustiti

Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 10 stepeni u Bosni do 14 u Hercegovini.

Početak februara u našoj zemlji proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. U Bosni će većinom preovladavati pretežno oblačno sa snijegom. Susnježica i kiša prognozira se sredinom dana u nižim predjelima.

U Hercegovini izvjesna je kiša u utorak (01.02.). Tokom sedmice više sunčanih sati i stabilnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera a u Hercegovini umjerena na momente i jaka bura.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -7°C do -1°C u Bosni, na jugu zemlje do 3°C. Najviše dnevne temperature između 1 i 7 u Bosni, u Hercegovini do 11 stepeni.

U periodu od 07. do 14. februara preovladavat će stabilno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni je u dolinama i duž riječnih tokova moguća magla. Temperature zraka u porastu i nešto veće u odnosu na prosječne za ovo doba godine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 10 stepeni u Bosni do 14 u Hercegovini.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon RS došla na red Federacija: Schmidt šalje pisma premijerima

Pismo sličnog sadržaja će uskoro biti upućeno svim kantonalnim premijerima u Federaciji BiH. U pismu Schmidta upućeno premijeru Unsko-sanskog kantona...

Možda vas zanima i ovo