Utorak, 18 siječnja, 2022

Kakvo nas vrijeme očekuje u prvim danima 2022. godine

Nemojte propustiti

Prema prognozama meteorologa, ukupne količine padavina ove godine bit će vrlo blizu prosječnih vrijednosti za period 1991-2020 godina.

Tople zračne mase sa juga uslovljavat će i dalje natprosječne temperature zraka, tako da će ova godina biti jednako topla kao i prethodna unatoč vrlo hladnom proljeću i jeseni. Zadnji dani ove godine proteći će u oblačnom ambijentu sa povremenom slabom kišom ili rosuljom.

Umjereno oblačno sa nešto sunčanih intervala očekuje se pred kraj godine na području južne Hercegovne i Krajine. Ukupne količine padavina ove godine bit će vrlo blizu prosječnih vrijednosti za period 1991-2020 godina.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 1°C do 6°C u Bosni, na jugu zemlje do 9°C. Najviše dnevne temperature između 4 i 9 u Bosni do 13 stepeni u Hercegovini.

Prvi dani Nove godine neće se previše razlikovati od zadnjih dana ove godine.

Preovladavat će natprosječno toplo i pretežno oblačno sa slabom kišom. Sredinom sedmice (od 04.01.) uz osjetniji pad temperature zraka moguć je i snijeg na većem prostoru Bosne i Hercegovine. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -5°C i 0°C u Bosni, 5 0°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 0 i 6 stepena u Bosni do 8 u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo