Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Kalabić: Sigurnosne agencije su u službi stranaca, a ne građana BiH

Nemojte propustiti

Član Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Drago Kalabić tvrdi da sigurnosne agencije na nivou BiH te pravosudni sistem „ne služe građanima ove zemlje“, već su pod zaštitom nekih ambasada i služe im za kreiranje nekih političkih procesa.

drago-kalabicKalabić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci ustvrdio da su to pokazali nedavni događaji u Sarajevu te iznio tvrdnje da se sigurnosne agencije bave i prisluškivanjem građana.

– Pokazalo se da su te sigurnosne agencije ne samo neaktivne i nesposobne, već da su čak aktivno učestvovale u nekim događajima protivno interesima BiH i ne žele da onima koji su ih postavili podnesu ni adekvatne izvještaje – rekao je Kalabić.

Tvrdi da međunarodna zajedica, pojedini ambasadori i OHR u BiH, pa i dio medija ne žele ni da komentiraju njihov rad, već je pritisak usmjeren na bh. parlament.

– Nelogično je da pored stotina miliona KM izdvojenih na sigurnosne agencije i pravosuđe imamo zemlju s najviše terorista u Evropi, gotovo kao cijela Evropa zajedno, imamo situaciju da ratni zločinci slobodno šetaju zemljom, koja također ima i najveći stepen korupcije – ustvrdio je Kalabić.

Optužio je, kako je rekao, sve bh. sigurnosne agencije da su više u službi pojedinih ambasada i stranih centara moći, nego građana BiH, te da se pod tom moćnom zaštitom, bave i nekim nespojivim aktivnostima, „prisluškuju građane, novinare i političare, a to ostaju nesankcionirani”.

– Pokušalo se također na jedan traljav način prikazati da mišljenje nekoliko stotina građana predstvalja i mišljenje cijele BiH, što je neprihvatljivo i to je sramna medijska kampanja – naveo je Kalabić osvrćući se na dešavanja 6. juna u Sarajevu.

Najavio je da će i Vijeće Evrope izvijestiti o „neprimjerenom ponašanju međunarodnih predstavnika i ambasadora u BiH, te da ono što oni rade nema veze s demokratskim načinom ophođenja”.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo