Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Kalabuhov izjavom naljutio Izetbegovića, lider SDA poručio ruskom ambasadoru: Drsko je to što radi

Nemojte propustiti

Izetbegović je izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentarisao je izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova koji je kazao kako bh. građani trebaju razmisliti da li im je potrebno članstvo u Evropskoj uniji.

Lider SDA je takve izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

On je ovo rekao u intervjuu za Nacional, gdje je u opširnoj analizi govorio o političkoj situaciji u našoj zemlji sa posebnim fokusom na odnose Bošnjaka i Hrvata u kontekstu neuspješne izborne reforme.

– BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske. Konkretno, Dodikovi ljudi, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo. Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja, rekao je Izetbegović.

Izjava Igora Kalubuhova samo je nastavak kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje, a sada Rusi pokušavaju opstruisati i euroatlantski put naše zemlje.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Prva javna potvrda Čovićevog plana blokade formiranje vlasti poslije izbora”

Saša Magazinović je ranije izjavio kako smatra da se HDZ već sada sprema za "plan B" koji je Dragan...

Možda vas zanima i ovo