Utorak, 30 svibnja, 2023

Kalabuhov izjavom naljutio Izetbegovića, lider SDA poručio ruskom ambasadoru: Drsko je to što radi

Nemojte propustiti

Izetbegović je izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentarisao je izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova koji je kazao kako bh. građani trebaju razmisliti da li im je potrebno članstvo u Evropskoj uniji.

Lider SDA je takve izjave ruskog ambasadora nazvao flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Dodik danas s Putinom u Moskvi

On je ovo rekao u intervjuu za Nacional, gdje je u opširnoj analizi govorio o političkoj situaciji u našoj zemlji sa posebnim fokusom na odnose Bošnjaka i Hrvata u kontekstu neuspješne izborne reforme.

– BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske. Konkretno, Dodikovi ljudi, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo. Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja, rekao je Izetbegović.

Upravo se čita:  Mijatović kod Hadžifejzovića: Vučić će presuditi kraj Dodika, Efendića ćemo pomesti na izborima

Izjava Igora Kalubuhova samo je nastavak kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje, a sada Rusi pokušavaju opstruisati i euroatlantski put naše zemlje.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo