Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Kamera u Audiju vozača koji je pomeo aute usred Zagreba otkrila što je prethodilo nesreći

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

Vozaču su određene mjere opreza, oduzete su mu vozačka i putovnica te mu je određena zabrana napuštanja mjesta boravišta.

Vozača koji je Audijem A5 skrivio zastrašujuću nesreću u zagrebačkoj Dubravi i skršio osam parkiranih automobila policija je jučer kazneno prijavila za obijesnu vožnju i za izazivanje prometne nesreće te ga je predala pritvorskom nadzorniku.

67-godišnjeg Boška Dimitrijevića danas je ispitalo državno odvjetništvo, a sudac istrage ga je nakon toga pustio na slobodu. Određene su mu mjere opreza, oduzete su mu vozačka i putovnica te mu je određena zabrana napuštanja mjesta boravišta.

No Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju. Zasad nije poznato zašto, no sada je vozaču kao krimen ostala samo kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Za to može dobiti i šest mjeseci do pet godina zatvora.

Dimitrijević je prekjučer bio u bolnici, no čini se kako nije bila riječ o operaciji, nego tek o promatranju.

Policija ga je nakon toga ispitala, a kako doznajemo, Dimitrijević se istražiteljima branio da mu je za volanom pozlilo. Rekao je i kako se ne sjeća trenutaka koji su prethodili nesreći.

Index doznaje kako je Dimitrijević u vozilu imao kameru, tzv. dash-cam, koja je snimila trenutke nakon manje prometne nesreće u kojoj je sudjelovao prije one u kojoj je pomeo osam automobila i ugrozio živote pješaka, koje su zapravo spasili nepropisno parkirani automobili u koje se Audi A5 zabio. Vlasnici tih automobila dobili su po 150 kuna kazne i moguće je da će im osiguravajuće kuće umanjiti naknadu štete zbog toga što su nepropisno parkirali.

Kako se vidi na snimci s kamere u automobilu, Dimitrijevićev Audi zabio se pri manjoj brzini u Mini Cooper koji je stao na semaforu zbog crvenog svjetla i malo se odbio unazad. Vozač Coopera je, nakon što se upalilo zeleno, stao na prvom mjestu na kojem je mogao kako bi se provjerila šteta.

Stao je na cesti i Dimitrijević, no samo nakratko. Odjednom je ubrzao i 300-tinjak metara dalje velikom brzinom naletio na osam parkiranih automobila.

Vozio više od 100 km/h, nije bio pod utjecajem alkohola ili droge

Kako doznajemo, policajci koji su obavljali očevid uvjereni su da je vozio više od 100 kilometara na sat na mjestu na kojem je dozvoljeno 50 km/h, no brzina će sada biti predmet vještačenja.

Doznajemo i da su toksikološki nalazi pokazali kako 67-godišnjak nije vozio pod utjecajem alkohola ili droge.

Misterij s imenom i prezimenom

Policajce je zbunjivalo i njegovo ime. Naime, policija ga zna kao Boška Dimitrijevića, što piše i u njegovim osobnim dokumentima, no poznanici ga znaju kao Tomislava, odnosno Tomicu Žaknića, inače supruga vlasnice zagrebačke parfumerije. Informacija o drugom imenu i prezimenu došla je i do policije, no misterij njegova imena nisu uspjeli odgonetnuti. Zna se samo da se službeno zove Boško Dimitrijević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo