Subota, 12 lipnja, 2021

Kamiondžija iz BiH napravio 17 prekršaja odjednom: Policija u Austriji ga ‘opalila’ po đepu sa 4 hiljade eura

Nemojte propustiti

Vozač iz Bosne i Hercegovine je morao da položi sigurnosni depozit od 4.000 eura

Naime, njega su u ranim jutarnjim satima 11. aprila zaustavili službenici pokrajinskog odjeljenja saobraćajne policije Salcburga na kontrolnom punktu Kuhl dok je vozio šleper s poluprikolicom slovenačkih registarskih tablica.

Razlog zaustavljanja bila je prekoračenje brzine jer je 23-godišnji državljanin BiH vozio šleper 94 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h, prenosi portal Radiosarajevo.

Međutim, nakon što su policijski službenici uradili detalji pregled vozila i vozača – uslijedio je šok! Ustanovili su da je teret u šleperu – 22,3 tone krompira – bio potpuno neosiguran.

Ali to nije sve, pokazalo se da mladić ima dvije čipovane vozačke karte koje su obavezne za profesionalne vozače. Dvije karte vozač iz BiH je naizmjenično koristio kako bi prikrio zakonom propisani ritam vožnje i obaveznih odmora.

Na kraju je zaradio prijavu zbog ukupno 17 administrativnih prekršaja! Morao je da položi sigurnosni depozit od 4.000 evra, a druga vozačka kartica mu je oduzeta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo