Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Kamiondžija iz BiH: Stigao sam iz Njemačke i neću da idem o izolaciju, ničega me nije strah, ja sam zdrav

Nemojte propustiti

– U Njemačkoj sam boravio šest dana i nije me ničega strah. Naš vozače ničega nije strah, jer smo obični paćenici – poručuje.

Vozač koji se predstavio kao Almir iz Srebrenika tvrdi da sam može procijeniti svoje zdravstveno stanje te najavljuje da se “najvjerovatnije neće pridržavati naredbe” o dvosedmičnoj izolaciji, javlja Glas Amerike.

– Ja sam Almir iz Srebrenika, dolazim iz Njemačke. Dobio sam neki obrazac da ispunim, ne znam šta je u pitanju, ali ciganluk je neki, rekao je.

Tvrdi da su procedure na granicama “patnja za šofere”.

– U Njemačkoj sam boravio šest dana i nije me ničega strah. Naš vozače ničega nije strah, jer smo obični paćenici, dodaje.

Kako kaže, neće se pridržavati naredbe o 14-dnevnoj samoizolaciji.

– Neću pridržavati, jer ja sam zdrav. Osjetim da sam zdrav i čega ću se čuvati, rekao je Almir.

Kazne novčane i zatvorske

Podsjetimo, nepridržavanje izrečene mjere podliježe izricanju novčane kazne od 2000-10000 KM (članovi 65-70. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti FBiH) i kazni zatvora do jedne godine (član 225. Krivičnog zakona FBiH), saopšteno je jučer iz Kriznog štaba Grada Tuzle.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo