Četvrtak, 21 listopada, 2021

Kanada traži 140 vozača kamiona, avionsku kartu plaća poslodavac

Nemojte propustiti

0042007.48

Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak

Pro Hire Solutions agencija za posredovanje putem portala MojPosao traži 140 vozača kamiona za rad u Kanadi. Ista je agencija i prošle godine tražila stotinu vozača za plaću od 35 do 49 hiljada eura, a slično je i ove godine.

Direktor Pro Hire Solutions dodao je da trošak putovanja u Kanadu (avionsku kartu) plaća poslodavac.

“Mi dogovaramo zajednički smještaj za vozače. To znači da će dvoje vozača dijeliti jedan dvosobni apartman, a za svakoga od njih predviđen je i budžet kako bi si mogli osigurati sve potrebno prije nego što dobiju prvu plaću, što je obično tri sedmice od dolaska. Kasnije se plaća isplaćuje svake dvije sedmice.”

Postupak konkursa

Kako je istaknuto na portalu MojPosao, selekcijski će postupak podrazumijevati intervju putem Skypea, zatim razgovor za posao s poslodavcem koji će se održati u Zagrebu 29. marta.

Vozačima će biti osigurane radne dozvole i drugi potrebni dokumenti, otvoren bankovni račun, a proći će i desetodnevnu autoškolu kako bi dobili kanadsku vozačku dozvolu.

Na oglas se možete prijaviti do 23. marta.

Kanadska je radna snaga preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta koje će trebati popuniti do 2020. godine.

Posao u naftoj i plinskoj industriji u Kanadi prilično je težak i neirjetko podrazumijeva udaljena putovanja, no mnogima je primamljiv zbog vrlo visokih plaća. Srednja godišnja plaća nadzornika na bušotini tako iznosi 75.000 dolara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo