Srijeda, 22 ožujka, 2023

Kanton Sarajevo ispoštovao dogovor: BH gasu uplaćeno 700.000 KM

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo jučer je na račun BH gasa uplatilo 700.000 maraka za februarsku fakturu kao što je i dogovoreno na zadnjem sastanku sa predstavnicima Toplana, Sarajevogasa, BH gasa i resornog ministarstva.

Kako je kazao Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a u ostavci, sa ovom uplatom za februarsku fakturu treba još platiti 1.250.000 maraka, piše Oslobođenje.

– Ono što smo dogovorili, to smo i ispoštovali, tako da građani neće ostati bez gasa. U ponedjeljak imamo sastanak sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem na kojem ćemo pokušati naći modalitet za rješavanje ovog problema. Stiže i martovska faktura od 9,7 miliona maraka, tako da moramo tražiti načine da i to platimo, istakao je Petrović.

Mirza Sendijarević, direktor BH gasa, rekao je da su ispoštovani dogovori i da je resorno ministarstvo uplatilo dugovanja.

– U srijedu i u četvrtak su uplatili po 200.000 maraka, a danas (petak, op. a.) 700.000 KM. Mi smo uspjeli izmiriti obaveze prema dobavljačima, tako da se stvari za sada odvijaju po planu. Gasa ima, a vjerujem da ćemo na sastanku 7. aprila naći rješenje za isplatu duga za februarsku fakturu, zaključio je Sendijarević.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo