Subota, 13 kolovoza, 2022

Kao da je vikend: Ogromne gužve na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske

Nemojte propustiti

Zbog pojačane frekvencije vozila ka jugu naše zemlje sporije se saobraća na ulazu u Konjic iz pravca Sarajeva, gdje dolazi do formiranja dužih kolona vozila.

Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine su jutros velike gužve.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navodi BIHAMK.

Zbog pojačane frekvencije vozila ka jugu naše zemlje sporije se saobraća na ulazu u Konjic iz pravca Sarajeva, gdje dolazi do formiranja dužih kolona vozila.

Granični prijelaz Bosanska GradiškaRadiosarajevo.ba: Granični prijelaz Bosanska Gradiška
Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko je svirepi ubica iz Cetinja: Imao zakazan ljekarski pregled, pokazivao promjene u ponašanju

Borilović se oko 15 sati rastao sa prijateljem, sa kojim je i zakazao ljekarski pregled. Nedugo zatim uslijedila je...

Možda vas zanima i ovo