Nedjelja, 2 travnja, 2023

Kao da se dogovorio s Vučićem: Dodik se izjasnio o stanju u Ukrajini

Nemojte propustiti

Sličnu izjavu je dao sinoć i predsjednik Srbije Aleksandare Vučić.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, dao je svoj komentar na dešava u Ukrajini.

“Nedvosmisleno svjedočimo novim geopolitičkim realnostima koje raslojavaju ne samo političku i bezbjednonosnu strukturu, već neminovno donose zaoštravanje i dodatne pritiske u bilateralnim i multilateralnim odnosima”, rekao je Dodik, prenose mediji u bh. entitetu RS.

On je istakao da se nada smanjenju tenzija, odgovornom odnosu velikih sila prema krizi u odnosima Rusije i Ukrajine, ali i krizi u BiH, a sličnu izjavu je dao sinoć i predsjednik Srbije Aleksandare Vučić.

Član Predsjedništva BiH je naglasio da očekuje pomoć da se u svim situacijama do rješenja dođe mirnim putem.

“Kada je riječ o BiH, očekujemo još jače pritiske na narod i institucije Republike Srpske, ali i da će se, uz uzajamno poštovanje svih i jednak pristup svima, doći do mirnog rješenja političke krize, čemu RS teži”, podvukao je Dodik.

Podsjetimo, Vladimir Putin, predsjednik Rusije, sinoć je tokom obraćanja naciji i svijetu potpisao priznanje Donjecke i Luganske narodne republike, otcjepljenih dijelova Ukrajine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo