Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Kapiten Francuske odbio nositi traku duginih boja u Kataru: Moramo poštovati domaćina

Nemojte propustiti

“Slagao se ja s njihovim idejama ili ne, moram pokazati poštovanje”, rekao je Lloris, inače golman Tottenhama.

Kapiten francuske reprezentacije Hugo Lloris na konferenciji za medije pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar, koje počinje u nedjelju i trajat će do 18. prosinca, upitan je o inicijativi nošenja kapetanskih traka u duginim bojama kao znaku podrške LGBTQ zajednici.

“Prije nego bilo što poduzmemo, FIFA i Francuski nogometni savez se s time moraju složiti. Naravno, imam svoje mišljenje i ono se donekle slaže s predsjednikovim. U Francuskoj, kada dočekujemo strance, želimo da se ponašaju prema našim zakonima i poštuju našu kulturu. I ja ću to učiniti u Kataru. Slagao se ja s njihovim idejama ili ne, moram pokazati poštovanje”, rekao je Lloris, inače golman Tottenhama.

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noël Le Graët u intervjuu za L’Equipe rekao je da bi želio da Lloris ne nosi kapetansku traku u duginim bojama kako bi pokazao poštovanje prema domaćinu. Podsjetimo, u Kataru su zabranjene istospolne veze, a jedan od ambasadora Svjetskog prvenstva Khalid bin Salman u intervjuu za njemački ZDF rekao je da je homoseksualnost “oštećenje uma”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo