Srijeda, 22 ožujka, 2023

Karamarako: “Ćirilične table vrijeđaju dignitet Hrvata”

Nemojte propustiti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je danas Vladu Hrvatske da povuče odluku o postavljanju dvojezičnih tabli u Vukovaru ustvrdivši da je njihovo postavljanje u tom gradu nezakonito, a to što su postavljene preko noći i nerazumno.

Karamarko je u Virovitici, gdje učestvuje na svečanoj sjednici skupštine Virovitičko-podravske županije, istakao da HDZ već duže vremena upozorava da se prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina dvojezične table mogu postavljati samo ako ne vrijeđaju dignitet većinskog naroda.

“Ploče se mogu implementirati jedino ako doprinose razumijevanju, saradnji i dijalogu većinskog naroda i nacionalnih manjina. To u Vukovaru u ovom momentu nije slučaj, izazivaju građane i vrijeđaju njihove osjećaje i to je nerazumna odluka Vlade”, kazao je Karamarko i pozvao Vladu da povuče odluku o postavljanju i omogući Vukovaru da bude grad posebnog pijeteta.

Takođe smatra da je trenutak u kojemu se postavljaju ploče neprimjeren.

“Noćas je poskupjelo gorivo, BDP nam je opet pao. Umjesto da se Vlada bavi ekonomskim problemima i svima nama, pa i Vukovarcima omogući bolji život, oni idu vrijeđati, ne bave se onime što im je posao nego nekim svjetonazorskim pitanjima i bave se kopanjem po našim svježim ranama”, izjavio je Karamarko.

karamarko

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo