Utorak, 28 rujna, 2021

Karamatić: Legalizovati narkotike i uvesti akcize na njih

Nemojte propustiti

Na repliku delegata Darka Babalja sa današnje sjednice Doma naroda PS BiH koji je kazao da su narkotici najveća prijetnja današnjeg društva, javio se Mario Karamatić koji je kazao da “to sve treba legalizovati i staviti akcize na njih”.

Podsjećamo, Babalj je kazao da terorizam nije najveća prijetnja pred kojom se društvo nalazi nego da su to “heroin, kokain, speed i marihuana”.

Na njegove riječi javio se Mario Karamatić iz HSS-a koji je kazao da se protiv narkotika treba boriti legalizacijom i stavljanjem akciza na njih.

“Ja mislim da to sve treba legalizovat i staviti na trafike. To sve treba legalizovat i onda uvesti akcize na to. Imamo u Hercegovini slučajeve gdje SIPA dronovima traži uzgajivače duhana, a dileri neometano prolaze. Ja sam za legalizovanje narkotika i uvođenje akciza na njih”, kazao je Karamatić.

Na ove riječi replicirao je ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić koji je kazao:

“To sve ubija, to je isto kao da ste uveli cijanid i stavili ga u prodaju. To ubija na licu mjesta, nema osnova za to. To sve ubija, osim marihuane”, poručio je Mektić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo