Četvrtak, 25 travnja, 2024

Karamehić-Abazović: Spisak potencijalnih ambasadora ne odražava viziju NiP-a

Preporučeno

Karamehić-Abazović je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

Zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH, članica Naroda i pravde, Mia Karamehić -Abazović komentirala na Twitteru se ogradila od ambasadora koje je nominirao bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović.

– Radi objektivnog informiranja javnosti želim naglasiti da spisak potencijalnih diplomatskih imenovanja koji jučer i danas cirkulira u medijima nije produkt konačnog dogovora koalicionih partnera – napisala je Karamehić Abazović.

Upravo se čita:  Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se nastavlja nakon prekida 4. marta

Karamehić je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

– Ne želim špekulirati ko je, i s kakvim ciljem plasirao navedeni spisak u javnost ali on, izuzev uvaženog kolege Bašića, ne odražava viziju Naroda i Pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati – poručila je Karamehić Abazović.

Spisak ambasadora koje navodno planira imenovati član Predsjedništva Denis Bećirović izazvao mahom negativne reakcije u javnosti, uključujući i same članove SDP-a. Tako je potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović mogućnost imenovanja Zlatka Lagumdžije za ambasadora u UN-u nazvao katastrofalnom odgovoru.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas