Subota, 9 prosinca, 2023

Kardinal Puljić danas putuje u Rim na konklave

Preporučeno

Tješe me brojne molitve koje mene i sve kardinale prate u tom poslanju. Svjestan sam, kako reče sadašnji papa u miru Benedikt XVI., da je Crkva Kristovo djelo i da je On stalno pristan u Petrovoj lađi te da smo mi samo u službi Kristovoj, kaže Puljić

kardinal-puljic

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas putuje u Rim na konklave kako bi sudjelovao u najvažnijoj zadaći svoje kardinalske službe – izboru novog pape.
– Tješe me brojne molitve koje mene i sve kardinale prate u tom poslanju. Svjestan sam, kako reče sadašnji papa u miru Benedikt XVI., da je Crkva Kristovo djelo i da je On stalno pristan u Petrovoj lađi te da smo mi samo u službi Kristovoj – kaže Puljić.

Upravo se čita:  Zbog sankcija Glovo raskinuo suradnju sa restoranom Gorice Dodik

Budući da su ove nedjelje najbliži suradnici kardinala Puljića zauzeti pastoralnim obvezama te da nije želio opterećivati državne strukture, kardinal Puljić se sam, nakon što je sa sestrama Služavkama Malog Isusa u nadbiskupskoj kapeli iz vremena prvog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera slavio Misu, tiho uputio u Rim.

Puljić se nada da će se iz Rima vratiti do svetkovine sv. Josipa, 19. ožujka kada je predviđeno da Misnim slavljem u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve započne redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.

Upravo se čita:  U centru Banjaluke uhapšeno više uposlenika Poreske uprave, objavljena su im imena

(Fena)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo