Petak, 25 lipnja, 2021

Karolina Pavlović: Vrijeme je da ukidanjem kantona u FBiH riješimo ekonomsku i socijalnu krizu

Nemojte propustiti

Karolina Kovačević: (Foto: Agencije)
Karolina Kovačević: (Foto: Agencije)

Članica Narodne stranke Radom za boljitak i izaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH, Karolina Pavlović, jučer je nazočila 62. Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu čiji je domaćin bio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Barack Obama.

Predsjednik SAD-a je i ove godine prisutnima iz cijelog svijeta poslao poruku o tome koliko je bitno širenje mira i zajedništva, u klimi koja vlada i tokom održavanja programa Molitvenog doručka i sličnih okupljanja ljudi iz cijelog svijeta koji dolaze iz različitih kultura s različitim tradicijama i raznolikostima zbog istog cilja.

Podsječamo da je izaslanica Pavlović u toku boravka u Washingtonu u okviru programa 62. Nacionalnog molitvenog doručka održala i niz bilateralnih susreta, na kojima je razgovarala i sa velikim prijateljima BiH, te aktuelnim kongresmenom Robertom Aderholtom i bivšim kongresmenom Lincoln Davisom. Povod aktuelnih protestnih okupljanja građana u BiH, između ostalog bila su tema razgovora s kongresmenima koji su se zanima za političku situaciju u BiH.

”Kongresmene sam izvijestila o trenutnim političkim i socijalnim dešavanjima u cijeloj BiH. Nekonstruktivan Ustav FBiH, čijom postavom Federalna administracija sačinjena od deset kantona sve ove godine troši novac građana za svoj neefikasan rad u iznosu do oko 500 miliona KM godišnje, glavni je uzročnik katastrofalne ekonomske situacije u BiH. Prezentirala sam im ideje Boljitka o izmjenama Ustava FBiH i cilj Boljitkove peticije ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”, kao jedinog rješenja za uštede novca, njegovo ulaganje u proizvodni sektor i stvaranje novih radnih mjesta, te ekonomskog oporavka cijele BiH.

U nadi što hitnijeg razrješenja takve situacije u BiH kongresmeni su pozdravili sva rješenja, kao što je i ovo Boljitkovo, koja su u cilju izgradnje prosperitetnijeg društva i stvaranja ambijenta za život građana koji zadovoljava njihova osnovna prava i uslove za život”, izjavila je Karolina Pavlović i dodala da su građani BiH proteklih dana pokazali da se porukom zajedničkog djelovanja, bez obzira na raznolikosti, što je i poruka Molitvenog doručka, može izboriti i graditi boljitak i napredak društva.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo