Subota, 22 siječnja, 2022

Katarska kraljevska porodica kupila Valentino

Nemojte propustiti

Katarska kraljevska porodica, kako tvrde upućeni izvori, kupila je jednu od najcjenjenijih italijanskih modnih kuća, ujedno sinonim za visoku modu – Valentino Fashion Group SpA, za 700 miliona eura.

Foto: ArhivTakav potez pohvalili su stručnjaci jer kupnju vrhunskih evropskih dizajnerskih brendova na novim tržištima smatraju jednom od najboljih investicija.

Iz modne kuće Valentino Fashion Group SpA objavljeno je kako je prodaja obavljena na obostrano zadovoljstvo, prenose mediji.

Kuća nije objavila finansijske pojedinosti prodaje, niti ime kupca, no dva izvora bliska prodaji, odnosno kupnji modne kuće, za Reuters su kazala kako je riječ o katarskoj kraljevskoj porodici koja je modnu kuću kupila za 700 miliona eura.

Osnivač modne kuće Valentino je italijanski dizajner Valentino Garavani, poznat i cijenjen u svijetu visoke mode.

Njegov zaštitni znak su crvene večernje haljine koje su rado nosile princeze i holivudske zvijezde. Valentino je posljednji italijanski luksuzni brend koji je kupio strani kupac, što je još jedan dokaz da je i Italija uronila duboko u recesiju.

Cerutti je krajem 2010. kupio Trinity Ltd, a modnu kuću Gianfranco Ferre 2011. kupila je firma iz Dubaija Paris Group. U vlasništvu katarskog kupca je i londonski Harrods.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo