Petak, 18 lipnja, 2021

Katarski akademik šokirao svijet “priručnikom” kako treba tući ženu

Nemojte propustiti

Al-Ansari, u skandaloznom ‘priručniku’, opisuje kako muž prvo treba dati savjet ženi, pa onda odbiti da vodi ljubav s njom. Ako ništa od ovog ne poluči željeni rezultat, on kaže da je na kraju treba istući

Jedan od vodećih sociologa i akademika iz Katara, Abd Al-Aziz Al-Kazraj, šokirao je svijet objavom “video-priručnika” na temu – kako muslimani treba da tuku svoje supruge.

Video je objavljen na Al-Mojtama kanalu na YouTubeu u kojem sociolog objašnjava kako treba kazniti ženu po “islamskom zakonu”.

Abd Al-Aziz Al-Kazraj na početku videa govori:

“Dragi gledatelji, mnogi ljudi – pogotovo oni koji su u braku – žele znati kako da istuku svoju ženu. Da li je neophodno da tučete ženu? Mora li muškarac tući ženu svakodnevno? Ne. Prvo, moramo shvatiti da je muškarac ‘glava kuće’. Vođa ima autoritet, baš kao menadžer u kompaniji. Lider u kući može odlučiti da disciplinira suprugu kako bi se život nastavio normalno. Kako muž tuče ženu? Daje joj disciplinske batine iz ljubavi. On je voli”.

U jezivom snimku, Al-Ansari opisuje kako muž prvo treba dati savjet ženi, pa onda odbiti da vodi ljubav s njom. Ako ništa od ovog ne poluči željeni rezultat, on kaže da je na kraju treba istući, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Video je naišao na brojne kritike i osude, a brojni upozoravaju da je posebno uznemirujuće to što ga je snimio vodeći akademik zemlje koja će ugostiti Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo