Srijeda, 28 rujna, 2022

Katastrofalne vijesti za Vahida Halilhodžića

Nemojte propustiti

Halilhodžić je odveo reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvu Katar, tamo je trebao igrati u grupi sa Hrvatskom, ali to se očito neće dogoditi.

Vodstvo fudbalskog saveza Maroka odlučilo je prekinuti saradnju s bosanskohercegovačkim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem, prenosi Hisport, a L‘Equipe je to potvrdio. Iskusni 70-godišnji Bosanac na klupi je reprezentacije od 2019. godine. Pod njegovim vodstvom Marokanci su ostvarili 20 pobjeda i 7 puta remizirali u 30 utakmica.

Službeno će ostavka biti formalizirana nakon povratka predsjednika Kraljevskog marokanskog fudbalskog saveza Fouzija Lekjae iz Tanzanije, gdje sudjeluje na sastanku Afričke fudbalske konfederacije.

Prethodno je Halilhodžić predvodio Nantes, Paris Saint-Germain, Trabzonspor, Dinamo, te reprezentacije Alžira, Japana i Obale Slonovače.

Halilhodžić je odveo reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvu Katar, tamo je trebao igrati u grupi sa Hrvatskom, ali to se očito neće dogoditi.

Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima, odnosno povratak velike zvijezde Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Ziyech je u sukobu s Vahom, a navijači ga mnogo vole i žele gledati u Kataru.

Vahu ugovor s Marokom veže do kraja 2023. godine, zarađuje gotovo milion eura godišnje i po svemu ga čeka bogata otpremnina. Natezanje oko Vahe i povratka Ziyecha traje već mjesecima, a Vaha bi otkaz dobio već davno da nije u pitanju tako velika otpremnina.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo