Nedjelja, 5 srpnja, 2020

Kazaljka ostala “zakucana” na 205 km/h: Rođaci došli na odmoru u BiH pa poginuli u blizini kuće

Nemojte propustiti

Jako bitna informacija: I građani BiH mogu kroz Sloveniju bez testa i karantina

Iz BiH kroz Sloveniju se može proći bez obaveze karantina ili negativnog testa pod uslovom da se izađe najkasnije...

Krizni štab pooštrio mjere zbog povećanja broja zaraženih: Na snazi su od sutra

SARAJEVO - Tokom boravka u zatvorenim prostorima, uključujući javne prostore, kao i korištenja javnog gradskom prijevozu obavezna je upotreba...

Infektolog iz Zenice upozorava: “Treba proglasiti epidemiju, jer ćemo uskoro imati situaciju kao u Sandžaku!”

– Kada uđete u bilo koji prodajni objekat svi bi trebali da imaju zaštitne maske. Ko god nema se...

Iz KCUS-a stigli novi rezultati: U Sarajevu ponovo najviše zaraženih

Trinaest pozitivnih osoba je iz Sarajeva, po tri iz Cazina i Kaknja, dvije iz Visokog i jedna iz Travnika,...

Uzrok obje nesreće se istražuje, a oni koji su vidjeli vozilo u kojem su stradali Jankovići ubijeđeni su da je tragediji doprinijela velika brzina

Zbog pogibije rođaka Dragana Jankovića (28) i Nemanje Jankovića (22), te Borisa Šajinovića (38), koji su u noći između petka i subote nastradali u saobraćajnim nesrećama na području Čelinca, u toj opštini danas je dan žalosti.

Odlukom Momčila Zeljkovića, općinskog načelnika, dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine, te zgradama javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač općina.

“Na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera”, saopšteno je iz općine Čelinac.

Jankovići, inače braća po stricu, poginuli su u subotu oko 2.15 u čelinačkom mjestu Dubrava Stara, pri slijetanju audija A4 u kojem su se vozili, a Šajinović je nastradao u sudaru nekoliko sati ranije, takođe na području opštine Čelinac, u mjestu Brezičani.

Uzrok obje nesreće se istražuje, a oni koji su vidjeli vozilo u kojem su stradali Jankovići ubijeđeni su da je tragediji doprinijela velika brzina, pišu Nezavisne novine.

“Kazaljka koja pokazuje brzinu ostala je ‘zakucana’ na 205 kilometara na sat u audiju A4”, tvrde oni koji su nakon nesreće prilazili vozilu.

Automobil, kojim je, tvrde, upravljao Dragan, inače profesionalni vozač, udario je u dio mosta, a zatim se odbio na drugu stranu i probio ogradu, te završio u rijeci Ukrini. Prijatelj stradalih mladića priča da je zatekao stravičan prizor.

“Kada sam pogledao u auto, ostao sam zaprepašten. Kazaljka koja pokazuje brzinu ostala je na 205 kilometara na sat. Očigledno je u pitanju brza vožnja, auto je otkinuo ogradu mosta”, rekao je on, dok drugi ne isključuju mogućnost da je vozač zaspao za volanom, jer, kako tvrde, nema tragova kočenja, te dodaju da se tragedija dogodila na stotinak metara od kuća stradalih mladića.

Posebno je potresna činjenica da su dvojica rođaka, po riječima mještana, stradala pred očima svojih sestara. Nemanja je, sudeći po dostupnim informacijama, u kobnu subotu trebalo da proslavi rođendan.

“Jankovići su radili u Sloveniji i u petak su došli kući na vikend da se odmore. Blizu sela je bio turnir u malom fudbalu i tu su bili kobne noći. U momentima nesreće vraćali su se kući”, ističu mještani.

Dodaju da su mladići sjeli u audi, a njihove sestre i momak od jedne od njih su išli drugim vozilom, za njima.

“Vidjevši da su sletjeli u rijeku, oni su odmah skočili u vodu, kako bi ih spasili. Nažalost, spasa im nije bilo”, kažu mještani, te dodaju da je riječ o poštenim i vrijednim mladićima.

Boris Šajinović, koji je inače iz Teslića, život je izgubio na samo desetak kilometara od nesreće u kojoj su poginuli Jankovići.

Tridesetosmogodišnjak je stradao u petak oko 22.50 kada su se sudarili FIAT, koji je vozio, te škoda oktavija i audi.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Jako bitna informacija: I građani BiH mogu kroz Sloveniju bez testa i karantina

Iz BiH kroz Sloveniju se može proći bez obaveze karantina ili negativnog testa pod uslovom da se izađe najkasnije...

Bosna i Hercegovina će tek za 30 godina dostići standard EU?

Domaća bh. izvozno orijentisana preduzeća često dobijaju poslove jeftine dorade/prerade, te se kod ovih preduzeća zahtijeva angažman radne snage sa relativno niskim nivoom plata. BiH...

U SAD-u posljednja 24 sata čak 43.000 novozaraženih koronavirusom

Koronavirusom od početka pandemije je zaraženo preko 11 miliona ljudi, a preminulo više od 520 hiljada. Poslije SAD, najviše oboljelih je u Brazilu i...

Novinar Avdo Avdić ponovo bez dlake na jeziku: “Postoji proruski medij...

- Rusija već okupirala EU! Hrvatska se politički i plinski okreće ka Rusiji, tako što koordiniraju razvaljivanje institucija BiH, HDZ-ovsko - Dodikovski... Novinar Avdo Avdić...

Skala od 1 do 9: Evo gdje je najveći rizik da...

Posljednjih dana Bosna i Hercegovina bilježi crne rekorde zaraze koronavirusom. Tako su jučer zabilježena čak 344 pozitivna slučaja. Danas je situacija malo bolja, ali je...

Možda vas zanima i ovo