Utorak, 17 svibnja, 2022

Kazne u visini od 24.000 KM: Inspekcija u jednom danu zatvorila nekoliko objekata

Nemojte propustiti

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Kantonalni porezni ured Mostar izvršio je u utorak 27 inspekcijskih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz Porezne uprave FBiH.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Prozor Rame i Jablanice s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

“Inspektori Porezne uprave otkrili su tri neprijavljena radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa”, navodi se u izvještaju.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Porezna uprava će, kako se navodi, nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije.

Pozvali su sve porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozači u BiH ogorčeni: Za 1 KM dobijemo manje sekundi za pranje vozila

Već neko vrijeme samouslužne praonice su popularne među sugrađanima. Ubaciš novac u aparat, pa sam odlučuješ koliko i kako...

Možda vas zanima i ovo