Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Kazne u visini od 24.000 KM: Inspekcija u jednom danu zatvorila nekoliko objekata

Nemojte propustiti

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Kantonalni porezni ured Mostar izvršio je u utorak 27 inspekcijskih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti, priopćeno je u srijedu iz Porezne uprave FBiH.

Upravo se čita:  Supruga ga uhvatila u prevari sa studentkinjom: Zbog nedoličnog ponašanja asistentu Pravnog fakulteta prijeti suspenzija

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Prozor Rame i Jablanice s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

“Inspektori Porezne uprave otkrili su tri neprijavljena radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa”, navodi se u izvještaju.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili detaljnu vremensku prognozu: Nemaju dobre vijesti

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su tri objekta i izdato je 15 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 23.950 maraka.

Porezna uprava će, kako se navodi, nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije.

Pozvali su sve porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo