Subota, 28 siječnja, 2023

Kažnjen s 1000 kuna jer je pokušao prijeći granicu s nedopuštenim predmetom

Nemojte propustiti

U svojoj je obrani priznao da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te zamolio sud za blažu kaznu jer mu je ovo bio prvi put da je kažnjen za prekršaj ove vrste, te zbog toga što radi za plaću od “oko 3.000 kuna mjesečno”

Općinski sud u Slavonskom Brodu proglasio je 28-godišnjaka iz istog grada krivim te ga kaznio s 1000 kuna za posjedovanje suzavca u automobilu.

Prekršaj je počinio 9. augusta kada se automobilom dovezao na granični prijelaz Slavonski Šamac gdje policajcima nije prijavio sprej s nadražujućom tvari obujma 50 mililitara, navodi se u presudi. Prema prekršajnom nalogu, muškarac je trebao platiti 5000 kuna kazne, no uložio je prigovor.

U svojoj je obrani priznao da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te zamolio sud za blažu kaznu jer mu je ovo bio prvi put da je kažnjen za prekršaj ove vrste, te zbog toga što radi za plaću od “oko 3.000 kuna mjesečno” navodi Glas Slavonije. Sud je uvažio njegovu žalbu te mu smanjio kaznu. U obrazloženju presude navodi se kako je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja propisano da se hladnim oružjem, uz poznatije primjera bodeža i boksera, te manje poznate bajunete, mačeve i metalne zvjezdice za bacanje, spadaju i razni moderniji izumi.

Oružje D kategorije čine oružje s tetivom čija je sila natega 450 N ili manja, oružje za airsoft i paintball te električni paralizatori raspršivači dopuštenih neškodljivih tvari.

Prilikom prijelaska državne granice, i hrvatski i strani državljani dužni su oružje i streljivo prijaviti, a ukoliko to ne učine, predviđena je kazna od 5 do 40 hiljada kuna, ili zatvorska kazna u trajanju od 60 dana. Općinski sud u Slavonskom brodu odlučio je ublažiti iznos zbog iskrenog priznanja i odsustvo težih štetnih posljedica.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo