Četvrtak, 25 travnja, 2024

Kažu da bruto plaća sada u FBiH iznosi 1.766 KM!?

Autor:Fena

Preporučeno

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za oktobar u FBiH iznosila je 1.766 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za oktobar 2022. u Federaciji BiH iznosila je 1.139 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za oktobar nominalno je niža za 0,1 posto, a realno niža za 2,5 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Upravo se čita:  MUP RS: Danas ćemo vježbat, nema razloga za uznemirenost građana

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za oktobar 2022. nominalno je viša za 14 posto, a realno niža za 4,3 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za oktobar u FBiH iznosila je 1.766 KM, i nominalno je ista u odnosu na prethodni mjesec, a realno niža za 2,4 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Upravo se čita:  Hoće li se janjac “okrenuti”? Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za oktobar 2022. godine nominalno je viša za 14,2 posto, a realno niža za 4,1 posto.

U oktobru 2022. ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 539.479. U odnosu na prethodni mjesec broj zaposlenih se povećao za 0,03 posto, a broj zaposlenih žena za 0,2 posto.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas