Subota, 25 rujna, 2021

KCUS: Pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kilograma

Nemojte propustiti

Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS, prošle sedmice odstranjen je tumor težine 11,4 kilograma. Tumor se nalazio u abdomenu.

Po riječima prim. dr. Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS-a i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS.

– Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici. Operacija je bila komplikovana i trajala šest i po sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo da joj spasimo crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tok, ali pacijentica je prešla sa intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro – rekao je prim. dr. Šabanović.

U timu su učestvovali prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari.

Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu sa prim. dr. Šabanovićem učinio je čudo i sve je prošlo u skladu s očekivanim tokom.

– Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići van granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu tačne – pojasnila je Holub, saopćeno je iz Press KCUS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo