Utorak, 7 veljače, 2023

KCUS uručio disciplinsku prijavu Amini Smajlović, majci Nadin Smajlović

Nemojte propustiti

Interesantno je da je Amini Smajlović discipinska prijava uručena tek 28.11.2022. godine, samo dva dana nakon gostovanja na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića

Amini Smajlović, majci maloljetne Nadin koju su odbili da liječe na KCUS-u, jučer je uručena disciplinska prijava, zbog kako se navodi “osnova sumnje počinjene povrede radne obaveze”.

Smajlović je inače diplomirana medicinska sestra zaposlena na Očnoj klinici na KCUS-u. U prijavi se navodi da Smajlović ima osam dana da Disciplinskoj komisiji dostavi pismo izjašnjenja, inače će se u suprotnom smatrati da je saglasna sa navodima prijave.

Majka maloljetne Nadin kojoj je prije tri godine na KCUS-u uskraćeno liječenje, ali i izmještanje na kliniku u inostranstvu, burno je reagirala, kao i cjelokupna javnost, nakon što je Tužilaštvo KS donijelo naredbu da neće provoditi istragu u ovom slučaju. Tužilaštvo KS je donijelo odluku 14.11.2022., samo dva dana kasnije porodica je dobila rješenje a disciplinska prijava je podnesena 18.11.2022. godine.

Interesantno je da je Amini Smajlović uručena tek 28.11.2022. godine, samo dva dana nakon gostovanja na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića gdje rekla “da joj sve vrijeme govore da je predmet živ, a da se onda donese odluka da istraga neće biti provedena”.

– Da moja Nadin nije preživjela, ja bih presudila ljudima koji su odbili da pomognu mom djetetu. Tužilaštvo KS je obustavilo istragu, a Sabina Sarajlija je donijela tu odluku. Negirala je djetetovu dijagnozu. Ne znamo ni na osnovu čega su napravili nalaz vještaka. Zna se koje ime je odgovorno u mom slučaju i ko štiti to ime. Sabina Sarajlija je rekla da je naš predmet živ, a onda donese odluku da istraga neće biti sprovedena – poručila je Amina Smajlović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo