Subota, 19 lipnja, 2021

Kebo: Smiriti tenzije i utvrditi odgovornost svih – od političara do onih koji su prekršili zakon

Nemojte propustiti

Mirsad Kebo
Mirsad Kebo

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo apelovao je na smirivanje tenzija i utvrđivanje odgovornosti svih – od političara do onih koji su prekršili zakon.

Kebo je danas novinarima u Sarajevu izjavio da ga je direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač informisao o stanju u Sarajevu i drugim dijelovima FBiH, te o mjerama koje će biti preduzete.

“Sada treba aktivirati i ostale institucije vlasti jer ovo nije samo policijski posao. Ljudi su opravdano nezadovoljni svojim životima i imaju demokratsko pravo da protestuju na zakonom predviđen način, ali paljenje, upotreba sile i rušenje simbola BiH predstavlja nasilje koje mora biti zaustavljeno i ne može biti osnova za bilo kakav društveni i politički dijalog”, rekao je Kebo.

Prema njegovim riječima, moraju se otvoriti mogućnosti za dijalog, ali prvenstveno treba zaustaviti dolazak nekih grupa sa strane, skupljanje kamenja na određenim mjestima, što liči na nešto što je organizovano.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo