Utorak, 11 svibnja, 2021

Keljmendi neće biti izručen BiH?

Nemojte propustiti

Jedan od najvećih narko-bosova na svijetu Naser Keljmendi ne nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Prištini, već u “običnom” pritvoru, zbog čega se može zaključiti da kosovske vlasti neće donijeti odluku da on bude izručen BiH, rekao je za “Glas Srpske” izvor iz Ministarstva pravde BiH.

keljemendiKeljmendiju pritvor ističe 9. juna, a prema nezvaničnim informacijama, on se ne nalazi u ekstradicionom pritvoru.

– Da su planirali da ga izruče, Keljmendi bi bio smješten u ekstradicioni pritvor, međutim oni to nisu uradili, već su pokrenuli krivični postupak za djela za koja ga sumnjiče da je počinio u BiH i na osnovu toga su mu odredili pritvor – pojasnio je Glasov izvor.

Po njegovim riječima, na osnovu toga se može zaključiti da ne planiraju da ga izruče BiH, već će mu, najvjerovatnije, u Prištini suditi za ta krivična djela.
U Ministarstvu pravde BiH su rekli da još nisu dobili odgovor od vlasti Kosova šta je sa zahtjevom za izručenje.

Keljmendi je uhapšen 5. maja u Prištini na osnovu međunarodne potjernice. On se sumnjiči za organizovani kriminal, promet opojne droge, ubistvo poznatog sarajevskog mafijaša Ramiza Delalića Ćele i druga teška krivična djela.

(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Skandal u Beogradu užario region: Na svečanosti povodom Dana Evrope u prisustvu državnog vrha izvođene fašističke pjesme!

9. maja, u Beogradu je održana svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav srbijanski državni vrh. Svečana...

Možda vas zanima i ovo